Eau de Parfum

Apa de parfum are o concentrație mai mare de uleiuri esențiale de 16 până la 18. Parfumul sau cele intense depășesc 20. Ceea ce înseamnă o durabilitate mai mare în timp, până la chiar 12 ore și mai multă adâncime a mirosului. Acesta este motivul pentru care tinde să coste ceva mai mare și să fie comercializat în pachete mai mici.

Decizia de a cumpăra este foarte personală și depinde de mai mulți factori și multe circumstanțe: Există persoane care preferă să emane o aromă intensă, cei care lasă „urmă” când trec și durează toată ziua. Fără îndoială, parfumul său trebuie să fie Eau de Parfum.

EDP sau apa de parfum este, de asemenea, indicat persoanelor de la vârsta mijlocie. Eau de parfum poate fi combinat cu același parfum ca Eau de Toilette, la diferite ore ale zilei. EDP pentru noapte sau locuri închise și EDT pentru dimineți. Intensitatea parfumului EDP se datorează gradului său mai mare de esență. Acest factor îl face mai durabil în timp.

Atât Eau de Parfum, cât și Toilette sunt produse prin macerarea diferitelor produse florale și pe bază de plante din ulei, alcool sau apă, ba chiar lemn fin sau chihlimbar etc. Nasul (parfum profesionist) știe să combine diferitele materiale pentru a atinge aroma dorită.

Este important să aveți idei foarte clare înainte de a alege parfumul. Aroma face parte din personalitatea fiecăruia și împreună cu vederea este primul mesaj nonverbal care se transmite. Există persoane care optează pentru aroma de citrice, altele pentru lemn sau patchouli; în mod similar, fiecare parfum diferă ușor în funcție de diferitele piei ale fiecărei persoane.