Parfumuri

Parfumul este un amestec de substanțe cu diferite grade de volatilitate . Substanță care emite și difuzează un miros parfumat, în special un lichid volatil distilat din flori sau preparat sintetic. Oricine poate folosi un parfum, dar va trebui să știți mai întâi dacă acel parfum este potrivit pentru ocazie . Și tu, știi care este parfumul tău ideal?

Pudrele bronzante au particularitatea de a reda un efect bronzat de ton pe piele.

Atunci când alegeți tipul de pudră de bronzare pe care trebuie să îl utilizați, este necesar să fie clar despre tipul de bronzare pe care doriți să îl obțineți. Având acest lucru clar, următorul lucru trebuie să fie clar în ceea ce privește tonull pielii noastre atunci când îl aplicăm, este indicat să comparăm produsul cu tonull nostru de piele și să alegem care are efectul auriu pe care dorim să îl avem. Numerele sunt toate mărcile sunt destul de ușoare, mergând de la lumină la întuneric în funcție de numerotarea tonullui.

Ce sunt parfumurile?

Parfumurile sunt esențe care ne îmbunătățesc parfumul natural , ceea ce ne face să ne simțim mai plăcuți pentru alți oameni. Ceea ce creează mirosul este faptul că celulele din nasurile noastre sunt capabile să recunoască unele dintre acele molecule de fickle și să trimită semnale electrice către creier. Aceste semnale sunt cele care creează percepția mirosului.

În plus, parfumurile vă pot face să vă amintiți de momentele bune legate de o persoană , astfel încât mulți dintre familia, prietenii sau partenerul dvs. vă vor putea recunoaște prezența atunci când percep o urmă aromatică a parfumului sau a recunoașterea parfumului menționat la o altă persoană vă poate aminti direct de dvs..

Studiile științifice asupra comportamentului uman afirmă că persoanele care poartă un fel de parfum vor fi mai deschise social din cauza încrederii care miroase bine în orice moment.

Istoric, parfumul a jucat întotdeauna un rol foarte important. În anii lui Hristos și chiar milenii înaintea lui, parfumul a fost creat cu diferite tipuri de lemn, frunze, flori și rășini.

Caracteristicile parfumurilor

Atunci când compari un parfum, este necesar să ții cont de caracteristici diferite ale fiecărui produs, care sunt: ​​

 • Difuzarea: determină cât de ușor este să percepi parfumul. Acesta variază de la aproape imperceptibil la cele care sunt ușor de perceput.
 • Volatilitate: a timpului în care durează parfumul în aer înainte de a se stinge.
 • Durabilitate: perioada în care parfumul durează pe piele sau țesătură. Aceasta are legătură cu cât de bine moleculele se agață de suprafețe.
 • Tenacitate: descrie cât durează parfumul fără a schimba caracteristicile parfumului său original.
 • Ingrediente: Parfumurile de cea mai înaltă calitate pot conține mai mult de 40 de ingrediente . Toate formează o aromă care evoluează și trece prin diferite etape.

Structura parfumurilor

Structura parfumurilor este ușor de explicat, deoarece constau din cap, corp și bază, dar în fiecare dintre aceste categorii există câteva note care fac complexul parfumului.

 • Note de top: se mai numesc note de ieșire. De durata scurta si volatila. Este mirosul dat de un parfum atunci când este greu plasat. Această categorie este formată din note de citrice, fructe, verzi și aldehide .
 • Note de corp: sunt cele care dau viață parfumului. Se mai numesc și note de inimă. Notele de inimă sunt cele cu durată intermediară în parfum. Parfumurile obișnuite din corp sunt florale, pe bază de plante, fructe și picante .
 • Note de bază: numite și note de parfum, vor dura chiar și după expirarea notelor de cap și de corp.
 • Tipuri de parfumuri

  Tipurile de parfum sunt definite în funcție de intensitatea aromei lor. Avem cel mai puțin concentrat, care corespund cu splash (EdS) și conțin doar 1 de ingrediente concentrate; „Eau de Cologne” (EoC) care conține 3 până la 6 ingrediente concentrate.

  Pe de altă parte, există „apa de baie” (EdT) care conține între 7 și 15 de concentrate, „apa de parfum” (EdP) care au în jur 15 din concentrate și, în sfârșit, parfumuri, care pot conține până la 40 esență .

  Cumpărați parfumul ideal acum și mergeți întotdeauna impecabil și lăsând o urmă pe care oricine ar dori să o miroase.