Sex
Mărci
Afișați mai multe
Format
Afișați mai multe

Produse pentru păr

Părul este un cadru pentru fața noastră, face parte din aspectul nostru fizic, dar arată și stilul și personalitatea noastră.

Prin urmare, tratarea corectă a părului în fiecare zi este o problemă fundamentală pentru a ne simți în siguranță cu noi înșine și a confortabil cu aspectul nostru: părul nostru face parte din frumusețea noastră personală.

Părul prezintă 3 straturi care sunt:

  • Miezul.
  • Proteina sau crusta.
  • Cuticula sau keratina.

Caracteristici ale scalpului dvs.

Înainte de a stabili o rutină de păr , tipul de păr și scalp pe care îl aveți este de maximă importanță. Dilema de obicei se învârte în jurul glandelor sebacee (responsabil pentru secretarea lubrifierii naturale a părului) care produc adesea un exces (probleme cu părul gras sau matreata) sau chiar invers (uscăciune și păr fragil).

Întrucât nu toți avem același metabolism , iar acest lucru este adesea influențat de factori externi (stres, dietă, obiceiuri etc.), ar trebui să asistați la tipuri scalp pentru identificarea ta.

Gras

Se produce din cauza hiperactivității în glandele sebacee . Este evident din copilărie sau poate apărea mai târziu din cauza modificărilor hormonale, de exemplu pubertate sau menopauză.

Scalpul gras este însoțit de păr gras; și cu cât părul este mai fin, cu atât este mai evidentă grăsimea. Pentru acest tip de păr, veți avea nevoie de șampoane fără ulei, care au proprietăți astringente și un detergent ușor.

Uscat

Se produce din cauza absenței activității glandelor sebacee și produce părul uscat, care în general lipsește de strălucire și se simte deshidratat.

Produsele de acest tip ar trebui să hrănească cortexul și cuticulele părului . Se recomandă să faceți modificări în dietă pentru a include mai mult lichid.

Mixt

Scalpul este observat cu glande hiperactive , dar este reabsorbit, prin urmare, nu se extinde de-a lungul firului, ci la rădăcină, lăsând capetele părului uscat și predispus la rupere. Acestea sunt predispuse la mătreață sau Patoriazis Steatoide.

Produse specifice trebuie utilizate și aplicate în mod corespunzător.

Normal

Acesta este cel mai echilibrat tip de păr. Activitatea glandelor este medie sau normală și produce păr strălucitor, care poate fi gestionat.

Contribuie la părul normal: mâncare și la utilizarea de produse adecvate.

Tipuri de păr

Dacă ți-ai localizat deja tipul de scalp, acum trebuie să stabilești ce tipuri de păr există și care este al tău, astfel încât să știi cum să-l tratezi corect. În general, acestea sunt:

Gros

Este tipul de păr care este mai rezistent și rezistă mai bine la uzură, coafură sau vopsire . Este mai gros decât în mod normal (normal 0.07mm / grosime 0.120mm ).

În plus, este perceput ca mai abundent, dificil de gestionat și cu tendință la uscăciune.

Normal

Este opus părului anterior, deoarece șuvița lui este bine și îi lipsește rezistența și volumul. Măsoară aproximativ 2 mm mai puțin decât standard și este mult mai sensibil În consecință, vă vom spune că trebuie să vă pieptănați și să vă uscați ușor.

Neted

Firul acestui tip de păr este între tipul gros și cel subțire, de aceea este echilibrat . Cu toate acestea, are mai multe probleme comune: lipsa de volum, strălucirea, capetele despărțite și tendința la frizz.

Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți grijă după cum urmează:

  • Spălați-l în fiecare zi dacă este gras și la două sau trei zile dacă este normal sau uscat.
  • Utilizați un șampon ușor , cu conținut scăzut de detergent și hidratant .
  • Utilizați puțin balsam și măști pentru a-l menține netezit, fără să-l cântărească sau să-l onduleze.

Cret

Este un tip de păr uscat și cu mult volum . Șuvițele au forme foarte ondulate și sunt fine și delicate .

La spălare, ar trebui să o faci ușor și să o hrănești intens . Frecvența cu care este spălat ar trebui să fie mai mică și trebuie să utilizați întotdeauna un balsam specific și bogat în nutrienți .

Pe de altă parte, este important să folosiți măști, seruri sau uleiuri vegetale uscate pentru a vă menține hidratat.

Ondulat

Caracteristici șuvițe nu sunt la fel de ondulate precum tipul de păr cret și cu lovituri mult mai largi . Din acest motiv, este de obicei ceva mai gros și nu la fel de dens .

De asemenea, poate avea caracteristici atât pentru părul gras, cât și pentru cel mixt . Prin urmare, ar trebui să utilizați șamponul cel mai potrivit pentru tipul dvs. de scalp.

Dacă urmați aceste orientări generale atunci când aplicați produsele de coafură, veți obține rezultate vizibile într-un timp scurt și veți menține, de asemenea, o sănătate bună a părului.